Vaníliasodó

Ez a fajta vaníliasodó ízében nem túl vaníliás, viszont nagyon finom. Elengedhetetlen kiegészítője az aranygaluskának. Az elkészítése egyszerű, de ajánlott hozzá egy kerámiabevonatos lábas, mert egyébként még folyamatos kevergetés mellett is könnyen le tud égni.

Hozzávalók
  • 4 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 1,1 liter tej

Elkészítés
  1. Üssük fel a tojásokat és válasszuk szét.
  2. A sárgáját kavarjuk ki a cukrokkal.
  3. Lassan adagolva adjuk hozzá a lisztet és keverjük el.
  4. Fokozatosan, először csak pici adagokban adjuk hozzá a tejet és keverjük el benne egyenletesen, hogy ne legyen csomós.
  5. Közepesnél erősebb, de nem a maximális hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve addig kell főzni, amíg el nem kezd besűrűsödni. Ez kb. 10-15 perc alatt megtörténik.

Végeredmény


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tejszínes gombamártás

Ferdinánd kalács

Rakott krumpli