Ennek a fasírtnak a receptje nagyon hasonló a már korábban közölttel, viszont nem olajban sütjük ki, hanem sütőben. Az előkészítés így gyorsabb, de több idő alatt készül el.
Hozzávalók
- 0,5 kg darált hús
 - 2 tojás
 - 1 db zsemle
 - kb. 2 dl tej
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 1 közepes fej vöröshagyma
 - 4,5 kávéskanál só
 - 5 kávéskanál őrölt piros paprika
 - kevés olaj
 - kevés zsemlemorzsa
 
Elkészítés
- A zsemlét apró darabokra vágjuk és a tejbe beáztatjuk.
 - A darált húst egy tálba rakjuk.
 - Hozzáadjuk a tojásokat.
 - Apró lyukú reszelőn a húshoz reszeljük a fokhagymákat és a vöröshagymát is.
 - Hozzáadjuk a kinyomkodott áztatott zsemlét és a sót és őrölt paprikát is.
 - Alaposan összekeverjük villával (vagy kézzel).
 - Előkészítünk egy tepsit, sütőpapírt rakunk bele.
 - Egy alufóliát kiterítünk, beolajozzuk és vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
 - A húsból néhány marékkal a fóliára rakunk, hengeresre formázzuk és a fóliával feltekerjük.
 - Belerakjuk a tepsibe.
 - Sütőben 150 fokon kb. 60-70 percig sütjük.
 - Ezután kivesszük a sütőből és várunk 5-10 percet.
 - Ekkor leszedjük a fóliát róla és 200 fokos sütőben megpirítjuk.
 
Végeredmény (1 kg húsból)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése