Ennek a fasírtnak a receptje nagyon hasonló a már korábban közölttel, viszont nem olajban sütjük ki, hanem sütőben. Az előkészítés így gyorsabb, de több idő alatt készül el.
Hozzávalók
- 0,5 kg darált hús
- 2 tojás
- 1 db zsemle
- kb. 2 dl tej
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4,5 kávéskanál só
- 5 kávéskanál őrölt piros paprika
- kevés olaj
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítés
- A zsemlét apró darabokra vágjuk és a tejbe beáztatjuk.
- A darált húst egy tálba rakjuk.
- Hozzáadjuk a tojásokat.
- Apró lyukú reszelőn a húshoz reszeljük a fokhagymákat és a vöröshagymát is.
- Hozzáadjuk a kinyomkodott áztatott zsemlét és a sót és őrölt paprikát is.
- Alaposan összekeverjük villával (vagy kézzel).
- Előkészítünk egy tepsit, sütőpapírt rakunk bele.
- Egy alufóliát kiterítünk, beolajozzuk és vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
- A húsból néhány marékkal a fóliára rakunk, hengeresre formázzuk és a fóliával feltekerjük.
- Belerakjuk a tepsibe.
- Sütőben 150 fokon kb. 60-70 percig sütjük.
- Ezután kivesszük a sütőből és várunk 5-10 percet.
- Ekkor leszedjük a fóliát róla és 200 fokos sütőben megpirítjuk.
Végeredmény (1 kg húsból)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése