Fasírt sütőben sütve

Ennek a fasírtnak a receptje nagyon hasonló a már korábban közölttel, viszont nem olajban sütjük ki, hanem sütőben. Az előkészítés így gyorsabb, de több idő alatt készül el.

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált hús
  • 2 tojás
  • 1 db zsemle
  • kb. 2 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4,5 kávéskanál só
  • 5 kávéskanál őrölt piros paprika
  • kevés olaj
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A zsemlét apró darabokra vágjuk és a tejbe beáztatjuk.
  2. A darált húst egy tálba rakjuk.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat.
  4. Apró lyukú reszelőn a húshoz reszeljük a fokhagymákat és a vöröshagymát is.
  5. Hozzáadjuk a kinyomkodott áztatott zsemlét és a sót és őrölt paprikát is.
  6. Alaposan összekeverjük villával (vagy kézzel).
  7. Előkészítünk egy tepsit, sütőpapírt rakunk bele.
  8. Egy alufóliát kiterítünk, beolajozzuk és vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
  9. A húsból néhány marékkal a fóliára rakunk, hengeresre formázzuk és a fóliával feltekerjük.
  10. Belerakjuk a tepsibe.
  11. Sütőben 150 fokon kb. 60-70 percig sütjük.
  12. Ezután kivesszük a sütőből és várunk 5-10 percet.
  13. Ekkor leszedjük a fóliát róla és 200 fokos sütőben megpirítjuk.

Végeredmény (1 kg húsból)

 

 

 

Megjegyzések