Tejszínes gombamártás

A tejszínes gombamártás nagyon finom kiegészítője a natúr szeletnek vagy a grillfűszerben pácolt csirkemellnek. Az elkészítése nem bonyolult és másnap melegítve is nagyon finom.

Hozzávalók

  • 50 dkg gomba
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 3,3 dl főzőtejszín
  • kevés só
  • kevés olaj

Elkészítés

  1. A vöröshagymás apróra vágjuk és kevés olajon, majd vizen addig pirítjuk és főzzük, míg puha nem lesz. Nem kell sót vagy egyéb fűszert rakni rá.
  2. A gombákat megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük ízlés szerinti méretre. 
  3. Amikor a hagyma már puha, akkor rárakjuk a gombát és egy kevés vizet, majd nagy tűzön addig kevergetjük, míg a gomba elkezd levet ereszteni. Ekkor visszább vesszük a hőfokot közepesre és addig főzzük, míg a gomba leve elfő. Ennyi idő alatt a gomba is megpuhul.
  4. Amíg a gomba fő, addig egy tálba belerakunk egy kanál lisztet majd kevés tejszínt öntünk hozzá. Csomómentesre keverjük. Lassan, kevergetve hozzáadjuk a többi tejszínt is.
  5. Ha a gomba megfőtt, akkor ráöntjük a kikevert tejszínt és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon 5 perc alatt összefőzzük.
  6. Csak az utolsó 1-2 percben sózzuk, de nagyon óvatosan, többször kis adagokban, mert csak kb. fél - 1 teáskanál só kell bele.
  7. Natúr szelettel vagy grillezett csirkével és rizzsel tálaljuk,

Végeredmény


 
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ferdinánd kalács

Rakott krumpli