Túrófánk

 Hozzávalók

  •  25 dkg félzsíros vagy zsírszegény rögös túró
  • 4 db tojás
  • 18 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8-10 dkg kristálycukor
  • fél kávéskanál só

Elkészítés

  1.  A tojásokat felütjük egy tálba.
  2. Hozzáadjuk a sót, cukrot és elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a túrót is és alaposan összekeverjük.
  4. Pár percig állni hagyjuk.
  5. Meleg olajba szaggatjuk két teáskanál segítségével. Közepes méretűket kell szaggatni, de ne túl nagyokat, mivel sülés közben megdagadnak a fánkok.
  6. Kb. 5-7 perc alatt megsülnek.
  7. Cukrozott kakaóba érdemes beforgatni és úgy fogyasztani. De ízlés szerint lekvárral is lehet tálalni.

Végeredmény

 



Megjegyzések