Hozzávalók
- 25 dkg félzsíros vagy zsírszegény rögös túró
- 4 db tojás
- 18 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 8-10 dkg kristálycukor
- fél kávéskanál só
Elkészítés
- A tojásokat felütjük egy tálba.
- Hozzáadjuk a sót, cukrot és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a túrót is és alaposan összekeverjük.
- Pár percig állni hagyjuk.
- Meleg olajba szaggatjuk két teáskanál segítségével. Közepes méretűket kell szaggatni, de ne túl nagyokat, mivel sülés közben megdagadnak a fánkok.
- Kb. 5-7 perc alatt megsülnek.
- Cukrozott kakaóba érdemes beforgatni és úgy fogyasztani. De ízlés szerint lekvárral is lehet tálalni.
Végeredmény
Megjegyzések
Megjegyzés küldése