Hozzávalók
- 50-60 dkg csirkemell
- 3 tojás
- 4 evőkanál 20%-os tejföl
- 3 púpos evőkanál liszt
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 2 kis kanál ételízesítő
- kb. 40 dkg szeletelt nyers bacon szalonna
- 2-3 dl tej
- 4 gerezd fokhagyma
- kevés zsemlemorzsa
- kevés étolaj
Elkészítés
- A fokhagymát lereszeljük és belekeverjük a tejbe.
- A csirkemellet kis kockákra vágjuk és beleáztatjuk a fokhagymás tejbe.
- Amíg ázik addig elkészítjük a masszát. Ehhez üssük fel a tojásokat szétválasztva.
- A fehérjét verjük fel habbá habverővel, majd adjuk hozzá a sárgáját és azt is keverjük össze vele habverővel.
- Adjuk hozzá a lisztet majd a tejfölt, ételízesítőt és végül a reszelt sajtot is.
- A tűzálló jénai tálat vagy őzgerincformát kevés olajjal meglocsoljuk, szétkenjük, hogy mindenhol olajos legyen.
- Megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával.
- A szeletelt bacon szalonnával kibéleljük úgy, hogy a bacon oldalt kilógjon.
- A masszába belekeverjük a tésztaszűrőn lecsepegtetett húst és összekeverjük.
- Ezt a húsos masszát beletöltjük a bacon szalonnával kibélelt formába, a bacont ráhajtogatjuk, hogy végig fedve legyen a teteje.
- Alufóliával lefedve kb. 55-60 percig sütjük 160 fokos előmelegített sütőben.
- Ha letelt a sütési idő, akkor leszedjük a fóliát róla és megpirítjuk a bacont rajta.
- Kiszedjük a sütőből és kb. 10 percet pihentetjük.
- Ezután sütőpapírt rakunk egy tepsibe és kiborítjuk rá a formából.
- Visszarakjuk a sütőbe és 220-250 fokon megpirítjuk az alján lévő bacon szalonnát is (ami most a tetejére került).
- Köretnek főtt rizs ajánlott.
Végeredmény
Megjegyzések
Megjegyzés küldése