Kifli

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető kifli. Lehet kisebb és nagyobb méretben is készíteni. Másnap is finom, melegítés nélkül is. Szendvicsek alapanyagának ajánlott.

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2,5 dkg margarin
  • 2,5 dl tej

Elkészítés

  1. A langyos tejben feloldjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, az olvasztott margarint és az élesztős tejet.
  3. Összegyúrjuk, ha szükséges, akkor egy kicsi lisztet még adhatunk hozzá.
  4. Most nem kell keleszteni, hanem a tésztát két részre osztjuk és két gombócokat formázunk belőle.
  5. Lefedjük és 15 percig pihentetjük.
  6. Ezután az egyik gombócot kinyújtjuk kör alakúra kb. fél cm vastagra és négy egyelőre részre vágjuk.
  7. A negyedeket feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Ugyanígy csináljuk a másik gombóccal is.
  8. 30 percig pihentetjük a tepsibeb majd felvert tojással megkenjük és sajttal vagy szezámmaggal.
  9. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt sülnek meg.

Végeredmény



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tejszínes gombamártás

Ferdinánd kalács

Rakott krumpli