Kókuszgolyó

A kókuszgolyót mindenki ismeri. Egy elronthatatlan, egyszerű, sütés nélküli édesség.
A készítésből a legtöbb időt a golyókat megformázása veszi el.

Hozzávalók
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 40 dkg baracklekvár
  • 1,5 dl kávé
  • kevés rumaroma (elhagyható)
  • kókuszreszelék

Elkészítés
  1. A darált kekszet a porcukorral és a kakóporral ósszekeverjük egy tálban.
  2. Hozzáadjuk a lekvár kb. felét és tovább keverjük.
  3. A kávét is hozzáadjuk.
  4. Hozzáadjuk a rum aromát is, de ez el is hagyható akár.
  5. Végül annyi lekvár adunk még hozzá, hogy összeálljon és ne legyen nyúlós a tészta. Kézzel kell gyúrni ekkor már.
  6. A kókuszreszeléket kevés porcukorral összekeverjük.
  7. A tésztából teáskanállal kiveszünk egy darabot, gombóccál alakítjuk és a cukros kókuszreszelékben megforgatjuk.
  8. Az elkészült gombócokat kevés olvasztott csokival le is locsolhatjuk.

Végeredmény


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tejszínes gombamártás

Ferdinánd kalács

Rakott krumpli