A kókuszgolyót mindenki ismeri. Egy elronthatatlan, egyszerű, sütés nélküli édesség.
A készítésből a legtöbb időt a golyókat megformázása veszi el.
Hozzávalók
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg cukrozatlan kakaópor
- 40 dkg baracklekvár
- 1,5 dl kávé
- kevés rumaroma (elhagyható)
- kókuszreszelék
Elkészítés
- A darált kekszet a porcukorral és a kakóporral ósszekeverjük egy tálban.
- Hozzáadjuk a lekvár kb. felét és tovább keverjük.
- A kávét is hozzáadjuk.
- Hozzáadjuk a rum aromát is, de ez el is hagyható akár.
- Végül annyi lekvár adunk még hozzá, hogy összeálljon és ne legyen nyúlós a tészta. Kézzel kell gyúrni ekkor már.
- A kókuszreszeléket kevés porcukorral összekeverjük.
- A tésztából teáskanállal kiveszünk egy darabot, gombóccál alakítjuk és a cukros kókuszreszelékben megforgatjuk.
- Az elkészült gombócokat kevés olvasztott csokival le is locsolhatjuk.
Végeredmény
Megjegyzések
Megjegyzés küldése