Kakaós kevert süti

Könnyen és nagyon gyorsan elkészíthető kakós süti. A végeredmény egy igazán levegős, nem nehéz, omlós süti.

Hozzávalók
  • 1 darab tojás
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej

Elkészítés
  1. A tojást a cukorral, vaníliáscukorral és az enyhén olvasztott vajjal egy tálban összekeverjük.
  2. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral egy másik tálban egyenletesen összekeverjük.
  3. A tojásos masszához hozzáadjuk a kakaós lisztet és megpróbáljuk összedolgozni. Eközben a tejet folyamatosan, de lassan adagoljuk hozzá.
  4. Végül egy eléggé folyékony és csomómentes masszát kell kapnunk.
  5. Ezt a masszát sütőpapírral bélelt kis méretű tepsibe (kb. 23x23 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

Végeredmény


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tejszínes gombamártás

Ferdinánd kalács

Rakott krumpli