Én ezt a fajta gofrit készítem már évek óta. Bevált, jól használható recept. Arra figyelni kell, hogy az első 1-2 gofri leragad, de az utána készülők már szépen sülnek. Nutellával vagy lekvárral "összeragasztva" nagyon finomak a szivecskék.
Hozzávalók
- 68 dkg liszt
- 4 darab tojás
- 6 dl tej
- 18 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliáscukor
- kevés só
- kevés citromlé
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgájához hozzákeverjük a cukor felét, vaníliáscukrot, kevés sót és a citromlevet is.
- Hozzáadjuk a liszt felét és az olvasztott vajat és elkeverjük.
- Fokozatosan hozzákeverjüka maradék lisztet és a tejet is.
- Ha ez elkészült, akkor a tojásfehérjét felverjük habba. Ha kemény lett a hab, akkor belekeverjük a maradék cukort és tovább verjük a habot egy kicsit.
- Az elkészült tojáshabot belekeverjük az imént elkészített masszába.
- Ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vizet is lehet hozzákeverni még.
- A gofrisütőt az első sütés előtt alul és felül is bekenjük kis vajjal vagy margarinnal.
Végeredmény
Megjegyzések
Megjegyzés küldése