Gofri

Én ezt a fajta gofrit készítem már évek óta. Bevált, jól használható recept. Arra figyelni kell, hogy az első 1-2 gofri leragad, de az utána készülők már szépen sülnek. Nutellával vagy lekvárral "összeragasztva" nagyon finomak a szivecskék.

Hozzávalók
  • 68 dkg liszt
  • 4 darab tojás
  • 6 dl tej
  • 18 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • kevés só
  • kevés citromlé

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojássárgájához hozzákeverjük a cukor felét, vaníliáscukrot, kevés sót és a citromlevet is.
  3. Hozzáadjuk a liszt felét és az olvasztott vajat és elkeverjük.
  4. Fokozatosan hozzákeverjüka maradék lisztet és a tejet is.
  5. Ha ez elkészült, akkor a tojásfehérjét felverjük habba. Ha kemény lett a hab, akkor belekeverjük a maradék cukort és tovább verjük a habot egy kicsit.
  6. Az elkészült tojáshabot belekeverjük az imént elkészített masszába.
  7. Ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vizet is lehet hozzákeverni még.
  8. A gofrisütőt az első sütés előtt alul és felül is bekenjük kis vajjal vagy margarinnal.


Végeredmény




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tejszínes gombamártás

Ferdinánd kalács

Rakott krumpli